Katri Sisko

katrisiskokauppinen (at) gmail.com

Olen Katri Sisko, kolmekymppinen kirjoittaja, joka rakastaa kirjoja, kielioppia, kissoja ja kestävyysjuoksua.

Olen syntynyt, kasvanut, opiskellut ja asunut pitkään Pohjois-Karjalassa. Tällä hetkellä minä ja kissani asumme Espoossa.
Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja työskentelen opettajana.

Blogissani pohdin kirjoittamisen kepeää sietämättömyyttä, ruodin kirjoittamisprojektejani, kerron kirjoittamisen opinnoistani ja vinkkaan hyvistä kirjoista. Myös teksteihini on mahdollista tutustua.

Katri Siskon UKK:*
*Usein on ehkä liioittelua. Mutta ainakin itse olen esittänyt itselleni nämä kysymykset.

Mitä kirjoitat? 
Kirjoitan proosaa, joskus äärimmäisen harvoin runontekeleitä ja draamakin kiehtoo. 
En halua sitoutua minkään tietyn genren kirjoittajaksi, mutta olen varmastikin kirjoittanut eniten spekulatiivinen fiktio -yläotsikon alle menevää tekstiä. Viime aikoina olen halunnut eniten kirjoittaa suomalaista chick litiä tavallisesta arjesta ja elämästä pienellä paikkakunnalla. 
Teksteihini voi tutustua blogin välilehtien kautta tai suoraan wattpadilla.

Mitä sinä oikein tiedät kirjoittamisesta?
Kerrotaan, että kerroin tarinoita jo, ennen kuin osasin lukea. Olen kirjoittanut pienestä asti ja pöytälaatikkoni on täynnä tarinantekeleitä.
Olen suorittanut kirjoittamisen perusopinnot ja suoritan parhaillaan aineopintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa.
Olen julkaissut suomalaista chick litiä edustavan 30 ennen 30 -romaanin.

Onko Katri Sisko oikea nimesi?
Katri ja Sisko ovat kaksi ensimmäistä nimeäni, löytyy vielä kaksi muutakin. Pohdintaa kirjoittajanimen valinnan vaikeudesta voit lukea täältä

Miten kirjoitat?
Kirjoitan yleensä alkuun hyvin suunnittelemattomasti, liian tarkat suunnitelmat ahdistavat eivätkä toteudu kuitenkaan, kun henkilöt ja tapahtumat lähtevät ohjaamaan tarinaa. Tyylini on rönsyilevä, ja matkan varrella voi tapahtua kaikenlaisia muutoksia (henkilön sukupuoli voi vaihtua ilman sukupuolenvaihdosleikkausta...), mutta ensimmäisen version tehtyäni hyvin suunnitellusti ja järjestelmällisesti tehdäkseni tarinasta yhtenäisen ja loogisen kokonaisuuden.

Miksi kirjoitat?
Suurin osa kirjoittajista kai vastaisi samalla tavalla: koska ei ole vaihtoehtoja. Kirjoittaminen on tapa elää ja olla. 

Miksi kirjoitat tätä blogia?
Blogi on ennen kaikkea ajatusten selvittelyä ja työpäiväkirja itselleni.
Olen kuitenkin päättänyt pitää blogin julkisena, koska itsestäni on mukavaa lukea toisten kirjoittajien blogeja. Minusta toisten kirjoittajien ajatusten lukeminen on eräänlaista virtuaalista vertaistukea. 

Kirjoittamista myös mystifioidaan usein turhaan, joten haluan avata kirjoittamisharrastuksen arkea sellaisillekin, jotka eivät itse kirjoita.

Yritätkö blogin avulla prokrastinoida, ettei sinun tarvitsisi kirjoittaa, mutta kirjoittaisit kuitenkin?
Ehkä mahdollisesti. 
Blogin on kuitenkin tarkoitus olla matalan kynnyksen kirjoittamista, eli täällä ei tarvitse hioa ja olla täydellinen, täällä saa vain tehdä sitä, mikä on parasta - kirjoittaa.